Çocuklar için Şifalı Doğal Taşlar

Doğal taşların  sadece yetişkinler için değil çocuklar içinde çok faydaları vardır. Çocuklar Onların enerjilerine, güzelliklerine, renklerine ve biçimlerine çekilirler. Kristaller çocuklara yetişkinlere yardım ettikleri gibi yardım eder, ama belki daha da fazlası, çünkü çocuklar genellikle onların iyileştirici güçlerine daha açık olurlar.

Çocukları sakinleştirmek, sinirlerini , aktif zihinlerini yatıştırmak ve vücutlarını rahatlatmak için kristallerden faydalanabilirsiniz. Kendileri için en iyi olacağını düşündükleri kristali keşfetmelerine ve seçmelerine izin verin. Bırakın dokunsunlar, tutsunlar, hissetsinler. 

Doğal taşların bilinen bir çok faydası var. Bunlardan bazıları ;
-Güvende ve korunmuş hissetmek
-Yetersizlik veya ayrılık kaygısını azaltmak
-Konsantrasyonlarını, hafızalarını ve zihinsel netliklerini geliştirerek odaklanmalarına ve çalışmalarına yardımcı olmak
-Zorbalık, korku, öfke ve kıskançlık gibi negatif enerjiyi pozitif enerji ve duygulara dönüştürmek 

Çocuklar için şifalı olan doğal taşları ve özelliklerini aşağıda bulabilirsiniz.

Ametist

Ametist, hemen hemen her şeye yardımcı olan harika bir  kristaldir.Ametistin iyileştirici özellikleri zihnin, bedenin ve ruhun tüm bölümlerini kapsar ve çocuklara birçok yönden yardımcı olabilir.

 

Konsantrasyonu, hafızayı ve odaklanmayı geliştirir, bu nedenle okul ve ev ödevi için mükemmeldir.

Bedeni ve zihni sakinleştirir ve yatıştırır, bedeni uykuya hazırlar ve kabusları önler.

Sezgiyi, yaratıcılığı ve duygusal anlayışı geliştirir ve negatif enerjiyi sevgiye dönüştürür.

Ametist, çocuğunuzun  daha iyi hissetmesine yardımcı olmak için her zaman yanında taşıyabileceği taşlardan biridir.

Mor rengi nedeniyle genellikle çocuklar arasında popülerdir.

Yastığının altına veya yatağın yanına bir kristal yerleştirebilir ve küçük çocuklar için bir “Sihirli Sprey” hazırlayabilirsiniz. Bir şişeye su ve birkaç damla lavanta esansiyel yağı doldurup ve içine Ametist kristali de ekleyebilirsiniz. Bunu, yatağa gidecekleri zaman  odaya ve yastığına sıkabilirsiniz.

Pembe Kuvars

Pembe Kuvartz  sevgi enerjisi sunan nazik bir taş olduğu için çocuklar için mükemmeldir.

  • Olumsuz duyguları yatıştırır.
  • Hiperaktiviteyi, korkuyu, kaygıyı, saldırganlığı ve obsesif-kompulsif davranışları yatıştırır.
  • kendini sevmeyi ve başkalarını sevmeyi artırır.
  • Empati, açıklık, bağışlayıcılık, şefkat ve koşulsuz sevgiye ilham verir.
  • Kolik olan bebekleri yatıştırmak için de kullanılabilir.
  • Canlandırıcı özelliği vardır

Çocuklar bu taşı bileklik, kolye olarak  veya ceplerinde bu taşı taşıyabilirler.

Aytaşı

Aytaşı, duygusal sorunlarla uğraşan veya hiperaktif olan çocuklar için gerçekten iyidir. Aytaşının sakinleştirici özelliği vardır. Cebinde bir ay taşı tutmak, enerjilerini dengelemeye yardımcı olabilir.

Aventurin

Nane yeşili bir renk olan Aventurin, bir liderlik taşıdır. ‘İyi Şanslar’ taşı olarak da bilinir. Bu nedenle harika şeylere talip olan çocuklar, sınavlara giren ,biraz cesaretlendirmeye ihtiyaç duyan veya özgüvenini arttırmak isteyen çocuklar için mükemmel bir seçimdir. Tüm çocukların liderlik özelliklerini göstermelerine yardımcı olur.

Hematit

Hematit, koruma hissi veren bir topraklama enerjisi yayar. Çocukları sakinleştirmeye ve onları derse hazırlamaya yardımcı olur. Aynı zamanda sakinleşirken güç ve cesaret duygularını teşvik eden dengeli bir enerji sağlar. Hematit ayrıca negatif enerjiyi nötralize eder, güveni artırır ve endişeleri azaltır.

Kaplan Gözü

Kaplan gözü , hayalperestleri gerçeğe ve şimdiki ana geri getiren harika bir topraklama taşıdır.Aynı zamanda çocuklara özgüvenleri konusunda yardımcı olmak için harika bir taştır ve cesareti de teşvik edebilir. Bu taşı  cebinde taşıyabilir ama her zaman taşımamalarını tavsiye ederim – hayal kurmak da önemlidir!

Siyah Turmalin

Siyah Turmalin, negatif enerjilerden ve duygulardan koruma sağlayan nazik bir enerji vardır.

Çocukların okulda  veya geceleri uyumak için uzanırken kendilerini güvende hissetmelerine yardımcı olabilir.

Siyah turmalin taşı çocukların kendinden emin ve topraklanmış hissetmelerine ve korkularının azalmasına yardımcı olacaktır.

Aynı zamanda bağışıklık fonksiyonlarını da güçlendirir.

Rodonit

Rhodonite, çocuklar için başka bir nazik, besleyici kristaldir. Çocukların sabırlı ve sakin olmalarına yardımcı olabilir. Barış ve affetme duygularını teşvik eder. Ayrıca korkunun üstesinden gelmelerine yardımcı olabilir.

Şeffaf Kuvars

Şeffaf Kuvars, ‘Usta Şifacı’ olarak bilinir. İster fiziksel ister duygusal olsun tüm yaraları iyileştirmek için kullanılabilir.

Çocukların hissettikleri herhangi bir acıyı hafifletmesine ve hasta olduklarında daha hızlı iyileşmesine yardımcı olabilir.

Şeffaf kuvars ayrıca negatif enerjiyi ortadan kaldırarak çocuklara hiçbir şeyin onlara zarar veremeyeceğine dair güven hissi verir..

Akuamarin

Akuamarin harika yatıştırıcı bir kristaldir.

Kaygıya bağlı sinirleri, kaygıyı ve mide ağrılarını giderir.

Aynı zamanda düşünce netliği sağlar ve çocukları sakinleştirme yeteneği ile birleştiğinde, sınava girecek çocuk  için son derece yararlıdır.

Akuamarin ayrıca çocukların gerçeği söylemesine yardımcı olur.

Karnelyan

Carnelian, çocuğunuzu güçlendirmeye yardımcı olabilecek sıcak bir taştır. Güven, neşe ve gücü teşvik eder. Yaratıcılığı, açıklığı teşvik eder ve çocukların kendilerine güvenmelerine yardımcı olur. Carnelian ayrıca çocuklar ve ebeveynler arasındaki sevgi enerjisini  kolaylaştırır.

Sitrin

Sitrin,neşeli bir enerjiye sahiptir. Çocuklara canlılık, mutluluk ve güven verir. Çocuklara özgüven verir. İstedikleri Sonuçlara Sahip Olma konusunda daha güvende hissetmelerine yardımcı olur. 

Sodalit

Bu masmavi taş harika bir sakinleştiricidir ve çocukların daha net düşünmesine yardımcı olabilir. Herhangi bir öğrenci için faydalı bir taştır ve bunu okula götürmek veya çocuklarınızın ödevlerini yaptığı yere yerleştirmek odaklanmalarına yardımcı olacaktır.

Özgünlüğü ve bireyselliği teşvik eder, çocukların başkalarının ne düşüneceği konusunda endişelenmeden kendilerini özgürce ifade etmelerine yardımcı olur.

Düşünce netliğini ve konsantrasyonu artırır.

Sodalit ayrıca çocukların kaosun ortasında bile sakin hissetmelerine yardımcı olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir