Ocak Ayı Doğum Taşı: Garnet

Ocak ayı doğum taşı garnet, canlılık, tutkunun ,gerçek dostluğun ,sadakatin, başarının ve tutarlılığın taşıdır. Garnet ya da lal taşı olarak da bilinen granat taşı çok özel ve güzel bir taştır . Mistik anlamlar taşıdığı için birçok ülkede hayal taşı ya da merhamet taşı olarak da isimlendirildiği bilinmektedir.

Bu taş canlılığınızı sınırlayan duygusal ve enerjik blokajların yanı sıra yolunuza çıkabilecek eski kalıpları da ortadan kaldırabilir. Garnet’in vücutta enerjik ve duygusal denge oluşturduğu söylenir. Vücuttaki tüm Çakralar üzerinde inanılmaz bir temizleyici ve enerji verici etkiye sahiptir.Aynı zamanda, Garnet hayranlık ve sadakati teşvik eder.

Bireyin zihni, bedeni, ruhu ve duygusal esenliği üzerinde  etkilere sahiptir. Garnet, zihinsel bir taş olarak da bilinir. Zihin ne yaparsa yapsın, Garnet olumsuz düşünceleri anında olumluya çevirebilir. Garnet’in yaydığı muazzam enerji, onu taşıyanın zihnini olduğundan daha büyük ve daha iyi bir şeye dönüştürür. 

Garnet’ten gelen inanılmaz ısı enerjisi vücudunuzdaki toksinleri atmak için yeterlidir. Ayrıca kırmızı parlaklığı kanı temsil eder. Sabit kan basıncı ve akışı sağlar. Sadece bu değil, aynı zamanda kalp atışınızı uygun bir hızda tutar. Metabolizmanız da Garnet’in etkilerinden faydalanacaktır.

Garnet enerji verici olarak kabul edilir. Doğal şarj etme özelliği ile diğer değerli taşları canlandırır. Pozitif enerjiyi kendine çeker ve negatif duyguları uzak tutar, bu da onu güvenebileceğiniz güvenilir bir kristal yapar. Feng shui uzmanları, Garnet’in güçleri nedeniyle değerli bir taş olduğuna inanıyorlar. Ateş elementiyle olan ilişkisi nedeniyle feng shui’de özel bir yeri vardır. Ateş elementi, her bireyin sahip olması gereken en önemli özelliklerden bazıları olan coşku ve motivasyonu temsil eder.

Garnet evin herhangi bir yerine yerleştirildiğinde, evdeki herkes için olumlu bir atmosfer yaratır.  Garnet, Kök Çakra ve Sakral Çakradan büyük ölçüde yararlanan muazzam bir uyanış gücüne sahiptir.Kök Çakra, vücudu yaşamın tehlikelerinden korumaktan sorumludur. Garnet Kök Çakrayı uyandırdığında, beraberinde getirdiği korumayı da arttırır. Yalnızca taşıyıcısı için  koruma sağlamakla kalmaz, aynı zamanda çevresindeki herkesi etkileyen görünmez bir pozitif enerjiye sahiptir.

Öte yandan, Sakral Çakra bir kişinin tüm yaratıcılığını ortaya çıkarır. Aynı zamanda bireyin cinsel dürtüsünden sorumlu olan hayati noktadır. Garnet, Sakral Çakrayı aktive ettiğinde, cinsel yaşamınızı başka bir seviyeye taşır.

Bu değerli taş, kullanıcısına güçlü bir koruma örtüsü sağlar. Kendinizi hayatın kirliliklerinden kurtarmak istiyorsanız, kendinize bir Garnet alın ve olağanüstü güçlerini hissedin…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir